Utendørs vielse? Hva bør vi tenke på?

Når det kommer til å velge et sted å gifte seg, er definitivt utevielse en skikkelig romantisk og vakker måte å feire deres store dag på. Men før dere velger et sted å ha vielsen, er det viktig å ha tenkt gjennom noen viktige ting.

For det første, når man planlegger en utendørs vielse burde man være oppmerksom på været, for det er jo helt umulig å vite hvordan det kan bli på den store dagen lang tid i forveien. Det kan derfor være lurt å ha en backup-plan dersom dere ønsker å ha vielsen ute. Jeg anbefaler at dere tenker på flere alternativer for å sikre at bryllupet går som planlagt uansett hva slags vær som er i vente. For eksempel kan dere ha en plan A, B og C, hvor dere har undersøkt mulige overbygde områder, mulighet for telt, eller under et tre som backup-plan B, eller om seremonien kan flyttes innendørs, hvis det er spådd forferdelig vær, som backup-plan C.

Dere kan også eventuelt bare kjøpe noen gjennomsiktige paraplyer og regnjakker/ponchoer til dere gjestene, slik at dere fortsatt kan ha den magiske opplevelsen utendørs. Kanskje kan dere til og med nyte det hele og danse i regnet for en ekstra spesiell opplevelse? Det hadde i hvert fall garantert vært noe man hadde husket! I tilfelle dette er noe for dere anbefaler jeg i så fall at dere sier i fra til gjestene først så de er klar over hva de kan forvente.

Blomsterpynt i utevielse
Utevielse
Nygift brudepar på Rømskog spa & hotell

For det andre, er det lurt å ha tenkt på tilgjengelighet og praktiske hensyn. Sørg for at stedet er lett tilgjengelig for dine gjester, spesielt hvis dere har invitert noen som kan ha spesielle behov. Hvis det er en lang spasertur eller en bratt sti som fører til stedet, kan det være vanskelig for noen gjester å komme dit. Tenk også på ting som parkering og toalettfasiliteter og informer gjerne gjester i forveien om nødvendigheter.

Første kyss
Brud på vei ned midtgangen i utevielse
Kirsebærtrær i blomst
Utevielse på Rømskog spa & hotell
Pyntet til utevielse
Nygift brudepar
Regn i telt under utevielse
Utevielse

For det tredje, så er dette en helt unik mulighet til å gjøre vielsen så personlig som mulig! Gjør den til deres, så det virkelig skinner igjennom til familie og venner at dere har hatt en finger med i spillet. Det kan være musikken, dekoren, eller bare måten ting er lagt opp. Husk, dere bestemmer! En vigsler har ting på programmet som må med, men veldig ofte er det masse rom for å legge til personlige detaljer i programmet som gjør vielsen, unik og spesiell, morsom og rørende. Hvis du har vært i bryllup før selv, hva var fint med de? Og hva kunne dere kanskje tenke dere å gjøre annerledes?

Til slutt, husk at det er viktig å ha tillatelse fra eieren av stedet hvis du planlegger å gifte deg på privat eiendom eller i en offentlig park. Dette kan også innebære å betale en avgift eller å søke tillatelse fra kommunen.

Så selv om tradisjonelle bryllupslokaler som kirker og hoteller er flotte, kan en utendørs vielse gi dere en helt unik og minneverdig opplevelse for både dere og gjestene deres.

Jeg håper dette hjalp dere i planleggingen!

- Taran

konfetti av roseblader
Rørt brudgom
Pyntet til vielse
nygift brudepar med utevielse
Endelig gift
Ringen på fingeren
Konfetti er alltid en god idé
Første kyss
Nydelig brud
Klar for å bevare dine øyeblikk?

Hvis du ønsker å fryse tiden og ta vare på en liten del av deres liv, så send en uforpliktende henvendelse da vel! Jeg gleder meg til å høre fra deg!