Prisbelønt livsstils- og bryllupsfotograf

Nære og hjertevarme portretter i øyeblikket

Med litt ekstra kjærlighet for uhøytidelige og lekne par og familier.
Hva skal vi ha på oss på fotograferingen?

Jeg anbefaler alltid at dere velger å ta på noe som gjør at dere føler dere komfortable. Ja, ikke joggebukse-komfortabel, men noe som gjør at du føler deg bra, og kanskje til og med fin! For hvis du føler deg fin, så syns det på bildene. Jeg anbefaler forøvrig at dere tar på dere noe som ikke har store logoer, og velger farger som passer til hverandre i fargeskalaen. Hvis dere er usikre er det bare å ta kontakt, så kommer jeg gjerne med tips eller hjelper til med å velge!

Reiser du?

Ja, absolutt! Hvis du planlegger bryllup eller har en kul ide til en lokasjon et annet sted, så si i fra! Reisetillegg kommer da i tillegg til ordinær pris. Reiseutgiften er spesifikk til oppdraget og kan være forskjellig fra gang til gang da det spørs hva slags utgifter jeg har tilknyttet oppdraget.

Bestemmer du hvor vi skal ta bildene?

Jeg bruker mye tid på å finne steder til fotograferingene mine og kommer gjerne med forslag, men hvis du har et sted du ønsker å ta bilder så gjør jeg gjerne det! Si i fra, så finner vi ut av det sammen!

Familiefotograf - Fotostorie - Mor og datter i blomstereng
Redigerer du alle bildene dine?

Ja, jeg redigerer alle bildene før dere mottar de. Redigeringen er mitt kunstneriske utrykk og kan forandre seg fra en fotografering til en annen, men er stort sett i samme stil. Jeg anbefaler deg å se på andre bilder jeg har tatt slik at du vet at du liker uttrykket i bildene mine.

Hvor lang tid tar det før vi får bildene?

For familie og portrettbilder leverer jeg bildene senest innen 6 uker. Når det kommer til bryllup så sender jeg en liten "smakebit" innen 7 dager etter bryllupet. Hele galleriet blir delt 8-10 uker etter bryllupsdagen.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Stilen min er naturlig, avslappet, ekte og nære. Jeg fotograferer på en dokumentarisk måte i naturlig lys uten så mye oppstilte positurer, og jeg vil at dere skal føle dere komfortable foran kameraet sånn at dere kan slappe mest mulig av og bare være dere selv.

Du får privat bruksrett på bildene dine, men hva betyr egentlig det?

Det betyr at dere kan bruke bildene til privat bruk. Bildene kan altså printes og henges på veggen eller du kan lage et album eller f.eks. takkekort, og du kan dele de så mye du vil med familie og venner. Du kan derimot ikke videreselge de eller dele de med andre firmaer. Det er også en annen ting du må huske på, og det er å kreditere fotografen: «Fotostorie Taran Gjøystdal» når dere publiserer bilder på nettet.

Familiefotograf - Fotostorie Taran Gjøystdal - Liten jente i åker
Er det andre utgifter?

Reise, opphold og mat er ikke inkludert i prisene og kommer i tillegg på de oppdragene der det er nødvendig. 
Jeg kan gi andre pristilbud enn de som er oppgitt hvis det er noe spesielt dere ønsker dere. Prisene mine kan endre seg, men tilbudet dere får er endelig.

Antall bildefiler ved bryllup

Bryllupsdager er forskjellige og antall bilder jeg leverer kommer egentlig an på hvordan dagen deres er lagt opp. Jeg velger uansett alltid ut de beste bildene og jeg pleier å levere omtrent 40-60 bilder per time med fotografering.

Deler du bildene i sosiale medier og på nettsiden din?

Jaaaa, jeg vil selvsagt gjerne få lov til å dele de fine bildene av dere! Det betyr veldig mye for meg å få lov til å vise frem og bildene av dere, og jeg blir sååå glad når jeg kan det! Dette er også min eneste mulighet til markedføring og for å vise andre kunder hva jeg kan. Når det er sagt er det uansett dere som bestemmer. Dere velger dette i samtykkeskjemaet jeg sender dere etter dere etter dere har bestilt fotografering. Dere får samtidig tilsendt kontrakt og faktura for selve fotograferingen så dere skal føle dere trygge gjennom hele prosessen.

Jeg er klar for å bestille. Hva gjør jeg?

Så utrolig gøøøøøy! Da kan du fylle ut kontaktskjemaet som du finner her og jeg vil svare deg så fort jeg kan. Jeg gleder meg til å høre fra deg!

Hvor holder du til?

Jeg holder til i Viken fylke, i Lillestrøm kommune på et lite tettsted som heter Fetsund. Det er litt utpå landet, men likevel tar det ikke lenger enn omtrent 20 minutter med toget inn til Oslo. Jeg tar på meg mange oppdrag i nærmiljøet, men også i Oslo og omegn.

Har du studio?

Nei, det har jeg ikke. Jeg er egentlig ikke så glad i å ta bilder i studio og jeg foretrekker mye heller å ta bildene mine ute i naturen på fine steder eller eventuelt komme på besøk hjem til dere der dere kan ta det helt med ro og slappe av mens jeg knipser i vei.

Familiefotografering av Fotostorie Taran Gjøystdal - Familie på fem ute på tur
Får vi bildene i både farger og svart/hvitt?

Jeg leverer et blandet utvalg bilder i både farger og svart/hvitt hvor den største andelen er i farger. Hvis man ønsker å ha alle bildene i farger og svart/hvitt koster dette ekstra. Prisen på dette kommer an på hvilken pakke man velger. Hvis du vet at du ønsker begge deler så si gjerne i fra så fort du vet det.

Hvem tar du bilder av?

Jeg fotograferer helt vanlige mennesker som liker ekte øyeblikk bedre enn poserte og som er ute etter å få fine bilder som varer livet ut. Jeg er fotografen for de som liker å tøyse, kanskje er litt rare og ikke er redde for å bli litt skitten på buksa mens vi tar bilder. Det hender i alle fall at jeg blir litt møkkete mens vi tar bilder, for ofte ender jeg opp krabbende på bakken eller klatrende i et tre for å få den beste vinkelen når jeg tar bilder av dere...

Når skal jeg bestille nyfødtfotografering?

Det er lurt å bestille nyfødtfotografering i god tid før babyen skal komme. Jeg setter av en provisorisk dato til deg og så gir du meg beskjed når den lille har kommet til verden. Hvis det viser seg at datoen vi har satt av ikke passer, så finner vi en ny dato sammen.

Hvis du skulle valgt et godteri å spise resten av livet, hva ville det vært?

Sjokolade og salt lakris. Jeg kan ikke velge, nei, det går bare ikke. I så fall må det bli melkesjokolade med salt lakris. Jepp.

Bryllupsfotografering av Fotostorie - Brudepar ute i naturen og brud med kjole som flagrer
Når er det lurt å ta nyfødtbilder?

Det er fint å ta nyfødtfotograferingen før babyen er 14 dager gammel, men altså, hvis babyen din er eldre så gjør det absolutt ingenting og du må aldri tenke at det er "for sent" å ta bilder. Kanskje får du ikke de helt nurkete sovebildene hvis vi tar de litt senere, men du kan likevel få masse fine bilder!

Hva er en "hjemme hos" fotografering?

Det er jo som navnet antyder, en fotografering hjemme hos deg! Nettopp det gjør fotograferingen, ja, mer deg, mer avslappet og rett og slett mer personlig. For det er noe helt spesielt og eget ved det å få være med inn i bobla deres og få fanget de helt spesielle øyeblikkene og nærheten dere har til hverandre i deres eget hjem. Nyfødtfotograferingene mine har en mer dokumentarisk stil og foreldre er alltid med i bildene. Dette fordi jeg vil at dere skal huske akkurat hvordan den første tiden var. Den første tiden når alt er nytt og dere sammen blir kjent med et helt nytt lite menneske.

Klar for å bevare dine øyeblikk?

Hvis du ønsker å fryse tiden og ta vare på en liten del av deres liv, så send en uforpliktende henvendelse da vel! Jeg gleder meg til å høre fra deg!