Prisbelønt livsstils- og bryllupsfotograf

Nære og hjertevarme portretter i øyeblikket

Med litt ekstra kjærlighet for uhøytidelige og lekne par og familier.
1. Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder personopplysninger som behandles av fotografvirksomheten etter kontrakt om fotografering. Denne personvernerklæringen forklarer hvorfor det samles inn informasjon om deg, hvordan denne informasjonen brukes og hvordan hensynet til ditt personvern ivaretas. Fotostorie er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan personopplysninger behandles (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Fotostorie grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre kan det være nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

2. Om personopplysninger og regelverket

For oss er det viktig at dere vet hva slags type opplysninger vi innhenter, og hvordan vi ivaretar deres personvern. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og kjøps- og adferdshistorikk. All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er daglig leder som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

3. Hva slags opplysninger samles inn?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Personopplysninger er opplysninger som kan kobles til dere som enkeltpersoner. Det kan være navn og andre kontaktopplysninger, bestillings- og betalingsopplysninger og ikke minst fotografier som er omfattet av reglene om personopplysninger.

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er jeg avhengig av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan det typisk samles inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Det samles ikke inn sensitiv informasjon.

Personopplysninger som behandles Fotostorie samler ikke inn personopplysninger som fødselsdato- og personnummer, eller opplysninger om personlige betalingskort. Eksempler på informasjon som innhentes:

  • E-postadresse
  • Fornavn og etternavn
  • Fotografier
  • Firmanavn
a) Opplysninger du selv gir til meg

Når du registrerer deg på min nettside, må du oppgi en del informasjon som lagres av meg, slik som navn, e-postadresse og mobilnummer. Det vil også lagres opplysninger når du kontakter meg senere. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester eller sosiale medier du gir meg tilgang til. Fotostorie samler inn opplysninger gjennom skjemaer på mine nettsider. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, kan jeg være forhindret fra å gi deg tilgang til produktet eller tjenesten. Hvordan lagres informasjonen?Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter, men Fotostorie kan bruke underleverandører til å levere hele eller deler av nettsiden. Slike underleverandører kan behandle personopplysninger på vegne av Fotostorie. Informasjon innhentet gjennom skjema for kontakt lagres hos Firebase. Informasjon innhentet gjennom skjema for varekjøp lagres på server hos Fiken.

b) Opplysninger jeg får gjennom bruk av tjenestene mine

Når du bruker mine tjenester, registreres informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Det samles blant annet informasjon om: i) Din enhet og din internett-tilkobling. Jeg kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleser. Jeg kan også samle informasjon om tilkoblingen til mine tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. ii) Bruk av tjeneste eller kjøp. Jeg registrerer informasjon om din bruk av tjenestene, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene samt hvilke funksjoner du har brukt på sidene.

c) Opplysninger jeg får fra andre kilder

Jeg kan motta opplysninger om deg hvis du bruker noen av de andre tjenestene jeg tilbyr på dette nettstedet. Jeg samarbeider også tett med tredjeparter (f.eks. forretningspartnere, leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester og leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om deg fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når du bruker mine tjenester eller er inne på mine nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av meg. e) Automatiske vurderinger. Gjennom analyse av dine kjøp og atferd kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.

4. Hva brukes opplysningene til?

Jeg bruker personopplysninger til følgende formål:

Fotografvirksomheten behandler opplysninger om Oppdragsgiveren for å oppfylle kontrakten om fotografering, for å kunne tilby bildene ved bestilling på et senere tidspunkt, samt for markedsføring av egen virksomhet.

For å kunne sende relevant informasjon og for å kunne behandle din kundeordre. Jeg oppretter profiler på bakgrunnen av informasjonen som innhentes, for å kunne tilby deg de mest relevante produktene og yte god service. Profilene baseres kun på informasjon som du frivillig gir meg, jeg henter ikke inn informasjon for dette formålet fra tredjeparter.

a) For å levere og forbedre tjenestene mine

Vi behandler deres personopplysninger for å oppfylle våre forpliktelser etter kontrakten, jfr. personvernforordningen art. 6 nr. 1 b), samt for å tilby bildene på et senere tidspunkt og for markedsføring av egen virksomhet, jfr. personvernforordningen art. 6 nr. 1 a). Jeg bruker personopplysninger for å levere tjenestene mine til deg. For eksempel trenger jeg personopplysninger for at du skal kunne logge inn på mine sider og om relevant, for å kunne betale for tjenester. Jeg bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring

Jeg ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter og tjenester du har brukt eller kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering

Jeg bruker dine personopplysninger for å forbedre min annonsering. Ved å opprette en profil på hjemmesiden godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der din persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender

Jeg utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør jeg for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene mine. Så langt det er praktisk mulig forsøker jeg å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at jeg vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

e) For å forhindre misbruk av tjenestene mine

Jeg bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene mine. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

5. Deling av opplysninger

Ordinære kontaktopplysninger mv. brukes av Fotografvirksomheten kun for å oppfylle kontrakten og tilby bildene på et senere bestillingstidspunkt. Fotografier benyttes i tillegg til markedsføring av virksomheten, og vil i en del tilfeller bli lagt ut på våre nettsider, tilgjengelig for allmennheten.

Fotostorie deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på mine vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse. Her er de viktigste eksemplene:

a) Når andre utfører tjenester på mine vegne

For eksempel web- og markedsføringsbyråer for å vise deg målrettet markedsføring samt lage kampanjer. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for Fotostorie.

b) Ved mistanke om lovbrudd

Vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Jeg vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

7. Sletting av personopplysninger

Jeg er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er: Lov om bokføring. Ordredata iht. angrerett. Ordredata iht. garantier.

Dere har rett til å be om innsyn i, og korrigering eller sletting av personopplysninger, eller begrensning av behandlingen, til å protestere mot behandlingen, samt rett til dataportabilitet. Dere har rett til når som helst å trekke tilbake samtykke til behandlingen uten at det påvirker lovligheten av en behandling basert på et samtykke før samtykket trekkes tilbake. Du har altså krav på at alle mine opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom jeg ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold via e-post, til: personvern@fotostorie.no

Fotografvirksomheten påtar seg dersom du har samtykket til det, oppbevaring av fotografiene i minimum 10 år. Bildene vil bli slettet etter 20 år, dersom ikke annet blir avtalt. Kunden kan kreve sletting på det tidspunktet de måtte ønske, uavhengig av forannevnte. Personopplysninger vil for øvrig ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for formålet eller det som er lovpålagt.

8. Sikring av personopplysninger

Jeg bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under min kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending.

9. Særlig om markedsføring i e-post og SMS

Dersom du har et aktivt kundeforhold til Fotostorie, kan jeg sende deg markedsføring på e-post eller med andre elektroniske kommunikasjonsmetoder i henhold til markedsføringsloven § 15. Det inkluderer nyhetsbrev og andre henvendelser vedrørende innhold, tjenester, tilbud, kampanjer og arrangementer fra meg, via e-post, telefon, SMS og sosiale medier. Dersom du derimot ikke har et aktivt kundeforhold, vil jeg bare sende slik markedsføring hvis du har gitt meg et samtykke til dette. Din persondata kan også brukes til å tilpasse denne kommunikasjonen. Du kan når som helst enkelt og kostnadsfritt melde deg av markedsføringshenvendelser gjennom å sende meg en e-post til personvern@fotostorie.no.

10. Endringer i personvernerklæringen

Jeg vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.Ved større endringer vil jeg informere om dette.

11. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

12. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personvernerklæringen eller om min bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med meg på personvern@fotostorie.no.

Informasjonskapsler

En informajonskapsel/cookie er en fil som brukes for å lagre informasjon om brukers interaksjon med nettsiden.Fotostorie bruker informasjonskapser fra Google og Facebook. Informasjonskapsler fra Google brukes for å analysere bruk av nettsiden og forbedring av tjenestene. Informasjonskapsler fra Facebook brukes i markedsføring for å gi tilpassede annonser til relevante kundegrupper.

Klar for å bevare dine øyeblikk?

Hvis du ønsker å fryse tiden og ta vare på en liten del av deres liv, så send en uforpliktende henvendelse da vel! Jeg gleder meg til å høre fra deg!