Vil du ha en avslappa og stressfri bryllupsdag?

«Ja, selvsagt vil jeg ha en stressfri bryllupsdag!» tenker sikkert du (håper jeg).

For hallo, hvem vil vel egentlig stresse på bryllupsdagen sin? Og, nei, det er nok helt riktig, ingen VIL være stressa på bryllupsdagen, men realiteten er dessverre at mange er det likevel.

Hvis du planlegger et bryllup så har du muligens allerede merket hvor mange ting dere «må» ta stilling til og tenke på, i tillegg til alle tingene som faktisk skal gjøres. Ja, og ikke minst alle de tingene man kanskje bekymrer seg litt for eller til og med er redd for at ikke skal gå etter planen.

Ok, så nå til de tingene som gjør at deres bryllupsdag går så knirkefritt som mulig.

Brudepar i skumring
Brud med brudebukett og forlovere
Brudepar som vies på Vøienvolden gård i Oslo
Ha mest mulig på et sted

Hvis dere er i starten av planleggingen og ikke har spikret lokale enda er dette et av mine desidert topp tips til hvordan man får en avslappende og stressfri bryllupsdag. For hvis man velger å ha seremonien og middagen på samme sted vil dagen virke mer avslappet og helhetlig for alle som er tilstede. Dere slipper å bruke tid på å sitte i en bil og dere kan heller bruke denne tiden på å faktisk være sammen med de dere er glad i, i tillegg slipper dere også unna stresset ved å komme seg fra et sted til et annet.

Deleger, deleger, deleger.

Det er alltid nok ting å ta tak i når det kommer til bryllup, og dere vil ikke bli sittende å gjøre alt selv uansett hvor mye dere prøver. Så deleger vekk det dere kan og sørg for at alle vet hva de skal gjøre. Jeg anbefaler at dere har en utvalgt person som kjenner til kjøreplanen og som følger med på at tidsskjemaet blir holdt i løpet av dagen.

Tankesett.

Kanskje blomstene ikke er akkurat som du har sett for deg, eller forloveren din sitter fast i kø og blir forsinket, eller kanskje det regner. Hvis det skulle skje så gjelder det å huske at dette er dagen du skal gifte deg med din aller beste venn - og at det kun er det som egentlig betyr noe. Du skal gifte deg med den du elsker, og det er det du må fokusere på. Hvis det er noe disse siste årene med pandemi har lært oss, så er det at vi må se for oss at uplanlagte ting kan skje, men likevel beholde roen og håpet om at det uansett går bra til slutt. Og vet du hva, noen ganger, når livet bare skjer, er det da de aller beste øyeblikkene gjerne oppstår.

Lag en kjøreplan!

En kjøreplan er som en timeplan for bryllupsdagen. Når dere vet hva dere vil gjøre i løpet av dagen, så sett opp en plan over når alle tingene skal skje. Dere kan begynne med de største tingene på programmet, som vielsen og middagen, og deretter jobbe dere nedover til en mer detaljert plan med klokkeslett på f.eks. sånn ca. når dere burde stå opp og når bryllupskaka burde stå fremme. Planen trenger ikke å bli for detaljert, så skriv kun opp de tingene som absolutt må stå der. Ha både navn og telefonnummer til både toastmaster, forlovere, selskapslokale og andre viktige personer på kjøreplanen slik at alle kan nå hverandre hvis det skulle være noe. For å holde tidsskjemaet så godt som mulig, legg til mer tid enn du opprinnelig tror for hver ting som skal gjøres, for forsinkelser kommer til å oppstå uansett. Pass også på at alle adresser står på kjøreplanen så folk vet hvor de skal være.

Piknik under bryllupsfotograferingen
Brud på bryllupsdagen
Tårn med deilige dougnuts
Nydelig utevielse i Vigelandsparken
Kyss under middagen
Brudepar i eventyrlig skog
Detaljbilde av blomster på dekket bord
Brud som sminker seg til den store dagen
Back-up.

Som nevnt tidligere i denne teksten er det lurt å forberede seg litt mentalt på at dagen kaaanskje ikke kommer til å gå helt som planlagt. I noen tilfeller kan det være lurt å ha en reserveplan dersom dere er redde for f.eks. regn under vielsen og dere har planlagt å ha en utevielse. I akkurat dette tilfellet, så er det faktisk lurt å ha en plan A, B og C der plan A er utevielse som planlagt, plan B er vielse med f.eks telt over, og plan C er et sted inne dersom alt håp er ute. Hihi. Eller, så kan dere selvsagt bare gifte dere i regnet (jeg drømmer litt om det nemlig, for regn er magisk og jeg er vanntett)!

Pakk et «nødbryllups-kit»

Håp på det beste og planlegg for det verste, ikke sant? Japp! Det er definitivt lurt! Du vet aldri hva du trenger før du virkelig trenger det og ikke har det, så tenk på hva du kan trenge i løpet av en bryllupsdag og pakk det ned så du har alt på et sted. Det kan være breath mints, kleenex, mini sy-kit, hårspray, papirtørk, penner, fashion tape, hårnåler, saks, paracet, nessespray, hudkrem… Ja, lista er lang. Ikke sikker på om du trenger det? Jaja! Ta det med likevel!

Mat og vann

At dere har nok å drikke og nok og spise hele dagen er faktisk en av de enkleste måtene å sikre at dere er glade, har det mer gøy, og opplever bryllupsdagen som mindre stressende! Ja, og bare for å ha sagt det så snakker jeg da forresten ikke om å drikke bobler, men kaldt deilig vann, sånn at dere ikke blir dehydrerte i løpet av dagen. Dagen går fort og dere er opptatt nesten hele tiden, så pass på å ha både vannflasker, mat og snacks lett tilgjengelig og spis når dere kan. På en sånn dag er det lett å tenke at man ikke er sulten og at man derfor hopper over å spise, men tro meg, du har ikke lyst til å besvime på din egen bryllupsdag, ende opp med en fryktelig hodepine, føle deg irritert eller være så sulten når middagen starter at du egentlig ikke får med deg hva noen sier i talene før hovedretten kommer.

Brudepar løper
Pyntet brudepar
pynt i vielsen
Nygifte hender med gifteringer på
Vakkert brudepar

Taran er både en fantastisk person og fotograf. Vi brukte henne til å fotografere bryllupet vårt og vi kunne ikke vært mer fornøyde. Hun er profesjonell, oppmerksom, hjelpsom og punktelig. I tillegg fanger hun både store og små øyeblikk på en fantastisk måte som gjør at man får gjenoppleve dagen. Hun har en unik evne til å samtidig sørge for flott komposisjon i bildene hun tar. Hun fant flotte steder å fotografere i forkant av bryllupet og under fotograferingen følte vi oss komfortable foran kameraet med masse latter og morsomme påfunn fra Taran som skapte gode bilder. Hun anbefales på det aller sterkeste!

Nydelig elegant og klassisk pyntet til vielse
M+K
Finn deg en “mobilpasser”

Ok, se for deg at du sipper til et glass champagne når du får fikset håret ditt hos frisøren, og du nyter hvert sekund der du sitter gjør deg klar til den store dagen. Så begynner mobilen å ringe og vibrere i ett sett, og det er tante Turid som skal sjekke med deg at det er nok parkeringsplasser ved kirka, og bestemor som skal fortelle deg at hun er ti minutter forsinket siden strykejernet hennes ikke fungerte. Plutselig sitter du der og svarer frenetisk på masse meldinger og telefonsamtaler isteden for at du klarer å nyte morgenen sånn som du hadde ønsket. Jeg anbefaler at du heller sparer deg selv for en haug med styr og stress og mas, og gir telefonen din til en du stoler på som kan være ansvarlig for telefonen din denne dagen. Denne personen kan ta seg av detaljene mens du bestemmer deg for hvilken leppestift du skal ha på deg.

Behagelige sko

Dette avsnittet er vel kanskje spesielt til bruden, men kan også gjelde for brudgommen dersom han ikke har fått gått inn skoene sine enda. Ta med deg et ekstra par behagelige sko som du kan bruke når du trenger et lite avbrekk, eller om du bare vil skifte sko utover kvelden. Det er i hvert fall lurt å ha noe annet sånn at du ikke går og har vondt hele kvelden. For hvem har egentlig lyst til å ha vondt på bryllupsdagen sin (tiltross for at du har de fineste skoene) hvis man ikke må?! Så pass på å ta med deg et par ekstra digge sko for sikkerhets skyld, I tilfelle du ikke klarer å ha på deg bryllupsskoene et eneste sekund til. Jeg tror nemlig at uansett hvor fine skoene dine er, og hallo, jeg eeelsker høyhæla sko, så skal du kunne danse og bevege deg akkurat som du vil på bryllupsdagen din!

Brudgom i lufta
Episk regnfull utevielse
Brudebukett
Planlegg en “mobilfri vielse”

Mobiltelefoner har en tendens til å ta oss vekk fra virkeligheten så vi ikke får med oss det rundt oss på samme måte. Så hvorfor ikke ha en mobilfrie vielse? Foreslå at vigsleren/presten forteller gjestene at dere ønsker at de er tilstede under vielsen og at dere derfor ønsker en mobilfri vielse. For tro meg, det er faktisk ikke like hyggelig å gå ned midtgangen og bli møtt med et hav av mobiltelefoner (for og ikke snakke om iPader!!) når det du har gledet deg til er å se alle de smilende ansiktene til de du er glad i. I tillegg, så har jeg ikke tall på hvor mange ganger mobiltelefoner faktisk ender opp med å blokkere sikten og ødelegge (jepp, jeg sa ødelegge!), bildene av øyeblikkene dere har ønsket å ha for alltid. For hvis onkel Bob, som også har et suverent bra mobilkamera, plutselig hopper ut mellom dere og meg akkurat i det dere kysser, så er det hans bilde dere ender opp med. Så gjør dere selv en tjeneste og sett opp et skilt, eller skriv det direkte inn i programmet at dere ønsker at gjestene holder mobiltelefonen borte til vielsen er over. Vi kan alltids sette av bittelitt tid slik at de alle kan ta et bilde av dere etterpå. Jeg lover, ditt fremtidige bryllupsgalleri vil takke deg!

Sett av alenetid

En annen ting jeg lover er at du kommer til å føle at noen har trykket på «spol fort fremover knappen», og at den store dagen forsvinner et forrykende tempo i en haug av klemmer, gratulasjoner, ville dansemoves og overveldende følelser! Det kommer til å være helt magisk! Da gjelder det å huske på hva alle er der for å feire: Dere to! Deg og den du elsker! Så, derfor anbefaler jeg at dere setter av litt tid (ja, faktisk setter av tid), i tidsskjemaet, sånn at dere to kan trekke dere litt unna og virkelig ta inn over dere det fine som akkurat har skjedd. Det kan være at dere går ut og trekker litt luft, eller deler en drink bare dere to. For det er jo ikke akkurat hver dag man gifter seg og lover å være sammen for evig og alltid.

Vær tilstede

Dette er en av de definitivt viktigste tingene å huske på! Ikke glem hvorfor dere feirer! For vet du hva? Dette er det faktisk mange som rett og slett glemmer litt. Når det er så mye som skjer hele tiden og man konstant er opptatt med forskjellige ting, så kan bryllupsdagen føles mer ut som oppgaver man skal løse, eller ting man skal krysse av på lista, istedenfor noe man skal nyte. Så ikke la det skje! Du kan ikke kontrollere alt, så ikke stress over småting. Isteden, prøv og slapp av så mye som mulig, gråt, le og pust med magen, se opp og nyt alle de smilende menneskene du erså glad i, og ta dagen som den kommer mens dere lager minner for resten av livet.

- Taran

Hvis dere vil ha flere tips til bryllupsplanleggingen les HER.

Ønsker dere utevielse? Les hva som kan være lurt å tenke på HER.

Lurer dere på om et lite og intimt bryllup er noe for dere? Les mer om dette HER.

Klar for å bevare dine øyeblikk?

Hvis du ønsker å fryse tiden og ta vare på en liten del av deres liv, så send en uforpliktende henvendelse da vel! Jeg gleder meg til å høre fra deg!